Tlf: +47 948 40 929 | E-post: post@loifredrikstad.noStøre lover flere arbeidslivsreformer

Lovnadene kom på Arbeiderpartiets landsstyremøte


Det vil bli slutt på «null-prosent»-kontrakter og allmenngjøringsloven vil bli reformert, hvis Støre blir statsminister

Da Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, innledet til Arbeiderpartiets landsstyremøte lovet han å fjerne muligheten for å bruke arbeidskontrakter uten lønn mellom oppdrag og forsterke og forenkle allmenngjøringsloven.

Fra første dag
Tidligere har Støre vært svært forsiktig med å love annet enn at han første dag i regjering skal fjerne den generelle adgangen til midlertidige ansettelser hvis det blir Arbeiderparti-regjering . Han gjentok dette, men føyde til at de også vil fjerne de såkalte «null-prosent»-kontraktene og forenkle allmenngjøringsloven slik at vi får et anstendig lønnsnivå i alle bransjer.

– Blir det også på første dag?

– Ja, om ikke første dag, så ganske snart, sa Støre. Arbeiderpartiet lover også å sette seg ned med partene i arbeidslivet for å sette i gang et stort og viktig arbeid for å forsterke og fornye arbeidsmiljøloven.

Det er blant annet situasjonen med en stor teknologisk utvikling og det som skjer i arbeidsmarkedet som gjør at Støre vil revidere lovverket.

Hvordan organisere arbeidslivet
– Hvordan skal vi møte de nye måtene å organisere arbeidslivet? Vi skal ikke gjøre det ved å si nei, men vi skal gjøre det ved å organisere arbeidslivet slik at bedriftene betaler skatt og at det blir ordnete arbeidsforhold, sa partilederen.

– Vi ønsker å revidere arbeidsmiljøloven slik at den blir oppdatert. Vi ønsker ikke at delingsøkonomien skal bli en dele-smulene-økonomi.

Tre forslag
Arbeiderpartiet sender nå tre forslag ut på høring i partiet som en del av programarbeidet fram til neste års landsmøte som skal vedta stortingsprogrammet for 2017 til 2021.

Støre viet mye oppmerksomhet til hvordan voksne skal lære i arbeidslivet.

– Vi trenger et kunnskapsløft for arbeidslivet. Vi er kunnskapspartiet, mens våre politiske motstandere har vært motstandere av det vi har forslått, sa han.

Når det gjelder politikk for fagutdanning, så viste han til de 33 forslagene som Arbeiderpartiet har fremmet i Stortinget.

– Vi har gryteklar politikk som vi kan levere på fra dag én, sa Støre.