Vi skal ha egen fane!

LO i Fredrikstad, eller Sam-Org som vi var kjent som tidligere, har så vidt vi har klart å finne ut av, aldri hatt en egen fane, så da er det på tide mener vi, og det mente også årsmøtet i LO i Fredrikstad i 2020. Vi håper at vi kan ha den klar til 1.mai i år, det er vårt mål.

Vi er ikke 100% sikre på når Sam-Org Fredrikstad ble dannet, det vi kan se av det mangelfulle arkivet vi har, at vi var aktive i 1925, men om vi er ennå eldre vites ikke. Foreløpig. Men at vi er rundt 100 + år, er vi temmelig sikre på, og i løpet av de årene, har vi ikke hatt en symbol for egen organisasjon. En fane er det fremste symbolet, og snart har også LO i fredrikstad egen fane.

Veien frem i fra årsmøtevedtaket i 2020 har heller ikke vært enkel. Vi inviterte til en konkurranse, der vi etterlyst gode forslag på hvordan vår fane bør bli seende ut. Vinner-bidraget skulle få en gave på kr. 5 000,-, hvis forslaget ble brukt. Vi hadde håp om at det ville komme inn mange spennende forslag. Uken etter fristen hadde gått ut, måtte vi bare annerkjenne det begredelige resultatet av ingen forslag mottatt.

Etter det har vi hørt med ulike skoler, kreative personer i egne rekker, og fulgt opp andre gode tips, uten at det har blitt kronet med hell. Nå har vi bestemt oss for å ta føringen i dette arbeidet selv, og holder i disse dager på med å lage noen mulige forslag, og vi har et godt håp om å ha noe klart som kan sendes til flaggfabrikken, for å få produsert en endelig og en verdig fane, en som vil være et godt symbol for vår organisasjon, som viser vår identitet.

Følg med her fremover, for å se den ferdige fanen.